Erektiohäiriön syyt


Mitkä ovat yleisimmät erektiohäiriön syyt? Syitä siihen että miehellä on vaikeuksia saada erektiota partnerin kanssa on laidasta laitaan ja seuraavassa listaamme joitakin yleisimpiä niistä.

Ongelmat verenkierrossa

Verenkiertoperäiset syyt ovat ehdottomasti yleisin impotenssin aiheuttaja ja etenkin keski-ikäisillä sekä sitä vanhemmilla miehillä syy erektiohäiriöön on lähes aina verenkiertoperäinen. Tällöin penikseen ei tule tarpeeksi verta jotta erektion saaminen onnistuisi mutta positiivisena puolena on että kun syy on verenkiertoperäinen, on ongelma helppo korjata Viagran tai Cialiksen käytöllä.

Lääkkeiden sivuvaikutukset

Kymmeniin Suomessakin myytäviin lääkkeisiin voi liittyä sivuvaikutuksena erektiohäiriöitä ja yleisimpiä impotenssia aiheuttavia lääkkeitä ovat verenpainelääkkeet ja psyykelääkkeet. Esimerkiksi nesteenpoistolääkkeet ja masennuslääkkeet voivat heikentää erektiota tai estää sen saamisen kokonaan. Muita potenssia heikentäviä lääkeaineita ovat esimerkiksi simetidiini, sydänlääke digoksiini, epilepsialääkkeet fenytoiini ja karbamatsepiini sekä eturauhaslääke finasteridi. Useimmat miehet joilla impotenssin syynä ovat lääkkeiden sivuvaikutukset ovat saaneet apua ongelmaan erektiolääkkeistä.

Testosteronin puute erektiohäiriön syynä

Testosteronin puute ei ole suinkaan kovin yleinen erektiohäiriön aiheuttaja mutta tutkimusten mukaan se on syynä noin 5-10% tapauksista. Jos miehen testosteroniarvot ovat hyvin alhaiset aiheuttaa se niin fyysisen kuin psyykkisenkin hyvinvoinnin huononemista ja usein siis myös impotenssia.

Epäterveelliset elämäntavat

Liikunnan puute, epäterveellinen ruokavalio, runsas alkoholin käyttö ja tupakointi kaikki ovat osaltaan edesauttamassa erektiohäiriön syntyä. Pyri siis jättämään roskaruoka ja olut vähemmälle ja yritä harrastaa edes jonkin verran liikuntaa vaikka se sitten olisi vain kävelyä. Ruokavalioon olisi hyvä ottaa mukaan hedelmiä sekä kasviksia ja myös runsas kalan ja lihan syönti voi edesauttaa seksuaalielämän laadun kohentumista.

Psykologiset syyt

Etenkin nuorilla miehillä syy tilapäiseen erektiohäiriöön saattaa usein olla psykologinen. Miehet (etenkin nuoret) kokevat usein suorituspaineita kun he ovat seksuaalisessa kanssakäymisessä partnerin kanssa ja tämä voi johtaa siihen että peniksen saaminen erektioon ei aina onnistu.

Kun henkilö hermostuu, supistuvat verisuonet joka aiheuttaa sen että erektion saaminen vaikeutuu. Kun psykologiset syyt ovat tämän ongelman taustalla seuraa helposti epäonnistumisen kierre eli mies alkaa pelkäämään “epäonnistumista” ja tällöin tilanne vaikeutuu entisestään.